Haren

VERVANGENDE NIEUWBOUW

Deze woning is gebouwd op de plek waar eerst een kleine boerderij stond, in een straat die verder vooral gekenmerkt wordt door woningen uit de jaren dertig. De nieuwkomer voegt zich gemakkelijk in het bestaande straatbeeld. Het is alsof hij er altijd al heeft gestaan. En dat vinden we bij een woning met vijf slaapkamers, twee badkamers en een kledingkamer best een prestatie!

Bij het ontwerpen hebben goed gekeken naar de naastgelegen panden: een fors pand van twee lagen met kap aan de linker zijde en een bescheiden woning van één laag met kap aan de rechter zijde. Onze wens om hierop aan te sluiten heeft gezorgd voor een duidelijke tweedeling in de nieuwe woning. Het linker deel is van baksteen en heeft een hoge goot en steile kap, terwijl het rechter deel van hout is en een lage goot en flauwe dakhelling heeft. Op de overgang bevindt zich een glasstrook, zowel in de gevel als in het dak (wat uiteraard voor een prachtige lichtinval zorgt). Heel bijzonder: als je precies recht voor de woning staat, kan je er doorheen kijken!

Als ontwerpers van dit woonhuis zijn we trots op de publicatie in een uitgave van Stichting Libau, waarin de woning werd vermeld als het beste ingediende plan van de maand. Stichting Libau adviseert de Groninger gemeenten onder andere over stedenbouw, landschap en architectuur.

 

 

+PEIL - Bureau voor Architectuur
en StedenbouwHelperpark 282 D
9723 ZA Groningen
050 31 31 600
info@pluspeil.nl