Contact

+PEIL
Bureau voor Architectuur en Stedenbouw

Helperpark 282D
9723 ZA Groningen
050 31 31 600
info@pluspeil.nl

 

Mediacentrale

+PEIL is gevestigd op de 2e verdieping van de Mediacentrale aan het Helperpark in Groningen. De geschiedenis van de Mediacentrale begint in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het was de tweede energiecentrale van de stad Groningen en is tot 1984 in gebruik gebleven. Het pand heeft indrukwekkende dimensies en is opgebouwd uit de voor Groningen en omstreken typerende rode baksteen. De 24 meter hoge centrale huisvest sinds 2005 een keur aan bedrijven, gegroepeerd rondom de voormalige turbinehal. De Mediacentrale staat in het Europapark aan de zuidoostzijde van de stad. Hieronder staat de routebeschrijving die u bij de Mediacentrale brengt.

 

Komend vanuit Assen en Drachten

Bij het knooppunt Julianaplein (verkeerslichten) neemt u de zuidelijke ringweg richting Eemshaven/Hoogezand en vervolgens de eerste afslag rechts richting Helpman. Bij de verkeerslichten gaat u rechtdoor (richting Kempkensberg). Volg deze weg tot u niet verder kan en draai links de Helperzoom op. Steek het spoor over en ga direct rechts de Verlengde Lodewijkstraat in. Aan het einde van de weg gaat u rechts en volgt u de weg die langs het station loopt. Het eerste gebouw aan de linkerzijde is de Mediacentrale. De hoofdingang bevindt zich op de kop van het gebouw. Aangekomen in de centrale hal vindt u direct rechts om de hoek het trappenhuis naar de 2e verdieping.

 

Komend vanuit Winschoten

Vlak voor u de stad Groningen binnenkomt neemt u afslag 39 richting Westerbroek en houdt u de richting Centrum/Euroborg aan. Volg de Europaweg tot u aan de linkerkant het Stadion Euroborg ziet. Sla bij de verkeerslichten linksaf. U rijdt nu langs aan het voetbalstadion. Na 400 meter buigt de weg linksaf en rijdt u langs het station. Het eerste gebouw aan de linkerzijde is de Mediacentrale. De hoofdingang bevindt zich op de kop van het gebouw. Aangekomen in de centrale hal vindt u direct rechts om de hoek het trappenhuis naar de 2e verdieping.

 

Met het openbaar vervoer

Direct naast de Mediacentrale ligt Station Europapark. Vanaf het station kunt u het rode, bakstenen gebouw van de Mediacentrale al zien liggen. De hoofdingang bevindt zich op de kop van het gebouw. Aangekomen in de centrale hal vindt u direct rechts om de hoek het trappenhuis naar de 2e verdieping.

+PEIL - Bureau voor Architectuur
en StedenbouwHelperpark 282 D
9723 ZA Groningen
050 31 31 600
info@pluspeil.nl